h

Noodsituatie Wielewaal

25 september 2020

Noodsituatie Wielewaal

Foto: Google Maps

De Rotterdamse SP fractie heeft vernomen dat de leefbaarheid en veiligheid van de Wielewaal sterk aan het afnemen is. Bewoners van de Wielewaal zien dat de gemeente, Woonstad, projectontwikkelaar BPD en de politie de regie kwijt zijn in de bestaande Wielewaal. De leegstaande woningen worden namelijk gekraakt door criminelen. Fractievoorzitter Aart van Zevenbergen heeft hierover vragen gesteld aan de wethouder.

Volgens bewoners zou een directe bijdrage aan een oplossing de tijdelijke verhuur van leegstaande woningen zijn. De Wielewaalers zien dat hun wijk onleefbaar is geworden doordat er niet wordt opgetreden en de bewoners buitenspel worden gezet in het nemen van maatregelen om de leefbaarheid te vergroten. Bewoners hebben een noodkreetbrief naar de Burgemeester gestuurd, want de huidige situatie is onhoudbaar.

Aart van Zevenbergen: ‘Het doet me pijn om te zien hoe de Wielewaalers in de steek zijn gelaten. Zij hebben ideeën om de buurt leefbaar en veiliger te maken, maar ze worden niet gehoord. De Wielewaalers zien met lede ogen aan hou hun wijk steeds onveiliger wordt. Daarom heb ik vragen gesteld over de noodsituatie in de Wielewaal.'

U bent hier