h

SP maakt Brielle hartveiliger

1 december 2017

SP maakt Brielle hartveiliger

Foto: SP

In Zwartewaal is de eerste buiten-AED in gebruik genomen. 12 van deze levensreddende voorzieningen worden, naar aanleiding van een unaniem aangenomen motie van voormalig SP Raadslid Jan van de Velden, over geheel Brielle verspreid geplaatst.

De buitenkasten met AED zijn zonder slot, zodat daarmee binnen 6 minuten gereanimeerd kan worden. Het is de bedoeling dat er totaal 12 buiten-AED’s komen. De eerste 4 zijn geplaatst bij de Gaffelaar in Zwartewaal, ’t Dijckhuis in Vierpolders, het Stadskantoor Brielle en aan de gymzaal tegenover zwembad De Reede.

Belangrijk is ook dat mensen die kunnen reanimeren zich bij Hartslag.nu aanmelden als burgerhulpverlener. In het geval van een hartstilstand in de buurt word je dan samen met andere burgerhulpverleners opgeroepen om met een AED te reanimeren. Cursussen worden gegeven door EHBO-Brielle: www.ehbobrielle.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier