h

Wijken voor de bakfiets

21 april 2015

Wijken voor de bakfiets

Vergroenen van straten, meer speelruimte voor kinderen en goede scholen. De SP is vanzelfsprekend voor. Dit wordt echter in de nieuwe plannen van het college gebruikt als middel om 'kansrijke bewoners' aan te trekken... ten koste van gewone Rotterdammers die misschien wat minder te besteden hebben. De SP heeft een debat aangevraagd voor de raadsvergadering van 23 april.

De huidige plannen om extra te investeren in zogenaamde 'bakfietswijken' zijn er vooral op gericht de stad aantrekkelijker te maken voor 'kansrijke bewoners.' Wat de SP betreft is iedereen een kansrijke bewoner en wordt het budget van 4,5 miljoen meer gelijkmatig verdeeld over verschillende wijken. Querien Velter, raadslid: “Waarom zouden kinderen van minder daadkrachtige ouders het met een minder aantrekkelijke wijk moeten doen? Waarom niet investeren waar dit harder nodig is, zoals de versteende wijken op Zuid?”

Daarnaast start het college een nieuw project genaamd 'droomstraat'. Een project waarbij de straat een maand lang verkeersvrij wordt gemaakt. De SP vraagt zich af of er overleg is met alle bewoners van de voor dit project uitgekozen straten, alvorens hun straat wordt aangemerkt als 'droomstraat'? Het is onduidelijk wat dit project betekent voor omliggende straten en of deze bewoners inspraak krijgen in het aanwijzen van een straat als 'droomstraat'. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat zij te maken gaan krijgen met verhoogde verkeers- en parkeerdruk.

Bekijk hier het interview op Rijnmond.tv met raadslid Querien Velter over dit onderwerp.

U bent hier