h

Oplossing in zicht voor verwarmingsproblemen 'Wijk van je leven'

29 april 2014

Oplossing in zicht voor verwarmingsproblemen 'Wijk van je leven'

In de 'Wijk van je leven' in Puttershoek betalen bewoners al jaren veel te veel voor een verwarming die niet goed werkt. Nu krijgen de bewoners eindelijk gelijk: er komt een verbeterplan om de woningen te verbeteren, de corporatie heeft elektrische kacheltjes verstrekt voor in de tussentijd, en bewoners krijgen een vergoeding voor hun hoge stookkosten.

Onlangs stelde een onderzoekbureau vast dat wat de SP eerder had geconstateerd ook echt waar is. De huizen zijn in 2009 opgeleverd, maar zijn voor een deel slecht geisoleerd. De verwarming doet het niet goed: het water dat door de vloerverwarming stroomt is vaak maar 25 graden, terwijl dat eigenlijk 50 tot 60 graden hoort te zijn. Daardoor worden de appartementen niet warm, maar de thermostaat blijft wel vragen waardoor de bewoners veel energie verbruiken. 's Nachts wordt nog eens de temperatuur verlaagd, waardoor het extra koud wordt.

Afgesproken is dat iedereen die meer dan 25 GJ had verbruikt een vergoeding zou krijgen en dat is inmiddels gebeurd: voor sommige bewoners loopt die compensatie op tot 1600 euro. De corporatie heeft elektrische kacheltjes uitgedeeld aan bewoners die daar prijs op stelden, en heeft na tussenkomst van de SP een vergoeding van 300 euro voor het gebruik daarvan vooruitbetaald.

Vanaf half mei komt er een verbeterplan om de woningen te verbeteren. Er zijn onderhandelingen met NUON gaande om de watertemperatuur voor de verwarming omhoog te krijgen, waardoor de woningen warmer worden en het verbruik lager wordt.

De SP ondersteunt de bewoners van de Wijk van je leven al jaren en is blij dat er eindelijk een oplossing in zicht is voor de problemen. We blijven de komende tijd een vinger aan de pols houden, totdat alle problemen zijn opgelost.

U bent hier