h

Weg met de 'zoek-het-zelf-maar-uit' wet

26 februari 2014

Weg met de 'zoek-het-zelf-maar-uit' wet

Gehandicapten in Rotterdam zijn bang voor de gevolgen van de bezuinigingen in zorg en het overhevelen van verantwoordelijkheden naar de gemeente. Ze vrezen dat ze straks te weinig geld voor een huurwoning hebben en dat ze nauwelijks meer zorg zullen krijgen. Ook zijn ze bang in de bijstand te belanden of afhankelijk te worden van anderen. Dit werd duidelijk tijdens een debat afgelopen maandag over gehandicaptenzorg in het Brouwershuys in Rotterdam Noord. 

 
Zoals een vrouw in de zaal zei: "dat klinkt wel mooi, die participatiewet, maar ik ben bang dat het straks neerkomt op de "zoek-het-zelf-maar-uit-wet". Op z'n minst zou er een Meldpunt Problemen in de Zorg moeten komen, stellen sommige gehandicapten. 
 
Tom Weerdmeester, kandidaatraadslid voor de SP
 
SP-kandidaat Ton Weerdmeester, zelf werkzaam in de gehandicaptenzorg, maakt duidelijk wat voor gehandicapten belangrijk is: "Je moet zeker weten dat je boodschappen worden gedaan, dat je kunt wonen in betaalbare woonruimte en dat je dagbesteding krijgt. Desnoods moet volgens hem de gemeente compenseren als de financiën van het Rijk niet afdoende blijken te zijn". De SP kiest voor een verplicht gehandicaptenquotum voor bedrijven en organisaties om gehandicapten aan een baan te helpen en voor geld naar echte zorg in plaats van naar kantoorgebouwen van zorgorganisaties. 

U bent hier