h

Stop sluiting wijkvoorzieningen in Prins Alexander

28 januari 2014

Stop sluiting wijkvoorzieningen in Prins Alexander

Afgelopen zaterdag was de aftrap voor de Gebiedscommissie-verkiezingen van de SP Prins Alexander op het Ambachtsplein in Zevenkamp. Er was gekozen voor een actie in het kader van het protest tegen de sluiting van de buurtcentra om het belang van wijkvoorzieningen aan te kaarten.


Kandidaten Tom, Corstiaan en Grégoire aan het woord

De top-3 van de kandidatenlijst -Corstiaan Breedveld, Grégoire Kraster en Tom de Groen- stelden zichzelf voor aan het publiek en presenteerde de speerpunten voor de SP in Prins Alexander.

Een van de belangrijkste speerpunten voor de SP is voorzieningen in de wijk. De buurthuizen, speeltuinen, buurttuinen en bibliotheken zijn belangrijk voor een wijk.

Lijsttrekker Corstiaan Breedveld: 'Mensen ontmoeten elkaar, vinden er informatie over allerlei zaken, bezoeken er evenementen en hebben er ruimte hun talenten en interesses te ontplooien. De SP zet zich in voor goede voorzieningen op wijkniveau.'


Ria van Gouweleeuw, voorzitter scootmobiel-club

De actie op het Ambachtsplein stond dan ook in het teken van gesloten LCC, ’de Scheg’, en alle activiteiten die hier niet meer in plaats kunnen vinden. Ria van Gouweleeuw, voorzitter van de inmiddels dakloze scootmobiel-club, nam ook het woord om haar verontwaardiging over de sluiting te uiten. Ze bedankte de SP voor de aandacht voor haar clubje.

Meer weten over de kandidaten en speerpunten van de SP in Prins Alexander: rotterdam.sp.nl/alexander

U bent hier