h

SP wil oorzaak toename helikopterlawaai weten

31 juli 2013

SP wil oorzaak toename helikopterlawaai weten

Volgens milieudienst DCMR zijn de klachten over geluidsoverlast door helikopters boven de Rijnmond flink toegenomen in 2013, 203 klachten in 6 maanden tegen 268 in heel 2012. Toch zouden er niet meer helikoptervluchten zijn uitgevoerd dan vorig jaar volgens de ANWB (traumavluchten) en politie. De SP-fractie vindt dit vreemd, ook omdat de partij zelf ook meer klachten ontvangt hierover. De SP heeft daarom vragen gesteld aan het college.

Leo de KleijnDe SP-fractie wil van het college weten of er sprake is van een toename van het aantal helikoptervluchten boven de Rijnmond in de eerste 6 maanden van 2013 en waar die toename uit bestaat. Het kan namelijk om traumavluchten, politievluchten maar ook commerciƫle vluchten gaan. De SP wil een specificatie van het aantal trauma-, politie- en commerciƫle vluchten in 2012 en 2013.

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn: 'Want het is toch wel heel vreemd wanneer het aantal klachten over lawaai door helikopters bijna is verdubbeld, terwijl het aantal vluchten gelijk zou zijn. Rotterdammers hebben hier blijkbaar echt last van, dus dat moet uitgezocht worden.''

Als er volgens het college geen toename van het aantal vluchten is, wil de SP weten wat dan de reden is voor de flinke toename van de klachten.

U bent hier