h

Algemene beschouwingen en begroting 2007

16 oktober 2006

Algemene beschouwingen en begroting 2007

Afgelopen week waren de algemene beschouwingen in de Rotterdamse gemeenteraad. De raad besprak zowel het collegeprogramma als de daarvan afgeleide begroting voor 2007. De SP is over geen van twee tevreden.

De Rotterdammers kozen in maart massaal voor een raad die de armoede in de stad zou aanpakken. In het collegeprogramma en de begroting komt het armoedebeleid er helaas armetierig vanaf. Het is goed dat het college meer Rotterdammers wil laten meedoen, maar in de begroting is alles nog erg vaag. Niet duidelijk is waar het geld nu precies aan besteed gaat worden.
Zo wil de SP de woningnood aanpakken door minimaal 30% sociale huurwoningen te bouwen en niet maximaal 20%. Rotterdamse jongeren moeten meer de ruimte krijgen en meer bij de uitvoering van plannen in hun wijk worden betrokken. Ook daarover wil de SP meer duidelijkheid. Net als over hoe we meer Rotterdammers willen laten meedoen door taallessen en inburgeringstrajecten. En we willen in 2007 echt beginnen met een proef voor gratis openbaar vervoer voor ouderen in de daluren.
De SP-fractie gaat de komende weken aan de slag om in de begroting meer ambities voor een beter Rotterdam mogelijk te maken. Volgens de SP is een beter Rotterdam mogelijk voor hetzelfde geld. Lees hieronder de toespraak van Theo Cornelissen en de moties van de SP.

Een beter Rotterdam voor hetzelfde geld

U bent hier