h

Nieuws, november 2017

27 november 2017

500 krabbels tegen herindeling Hoeksewaard

Foto: SP

Uit de regio - Vijfhonderd zienswijzes tegen de herindeling van de Hoekse Waard leverde SP'er Riene Verburg afgelopen vrijdag in bij de griffie van de Tweede Kamer. Binnenkort valt daar het besluit of Binnenmaas, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Korendijk en Strijen zelfstandig blijven of opgaan in een grote fusiegemeente.

Lees verder
27 november 2017

Campagnebijeenkomsten/ Deelname gebiedscommissies

In maart zijn er weer verkiezingen in Rotterdam. Voor de gemeenteraad, maar ook voor gebiedscommissies en wijkraden. Deze week zijn er bijeenkomsten in verschillende wijken over de aanstaande verkiezingen, onze deelname en de campagne. Kijk op https://rotterdam.sp.nl/agenda of en waar de bijeenkomst in jouw wijk is. Staat jouw wijk er niet tussen? Neem dan snel contact op met rotterdam@sp.nl.

Lees verder
16 november 2017

Hoe de kolenoverslag stopt zonder dat iedereen op straat staat

Foto: Liesbeth Hoogenboom

Afgelopen dinsdag heeft de raad van Rotterdam een voorstel aangenomen om de overslag van steenkool in de Rotterdamse haven af te bouwen. Ook de SP steunt dit voorstel. Staan daarmee de medewerkers morgen op straat? 'Nee, natuurlijk niet,' betoogt raadslid Tom Weerdmeester, 'een omslag naar duurzame energie heeft alleen kans van slagen als we dat eerlijk aanpakken.'

Lees verder
14 november 2017

Info-avond: Waakhond voor de rechten van het kind

Foto: Defence for Children

Maandagavond 20 november organiseren de Pauluskerk en Welkom Onthaal een info-avond over de rechten van kinderen zonder geldige verblijfspapieren. 20 november is de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Juist de kinderen die ongedocumenteerd of stateloos zijn hebben een enorm kwetsbare positie. 

Lees verder
14 november 2017

Loempiakraam Zuidplein kan zaak voortzetten

Foto: Michiel Knoops/SP

De loempiakraam van het Zuidplein kan zijn zaak voortzetten. Mede door de vasthoudenheid van raadslid Burak Yildiz die de familie steunde is vandaag in de raad een voorstel aangenomen dat ervoor zorgt dat de familie Pham haar zaak kan voortzetten.

Lees verder
14 november 2017

Volkstuinders mogen toch overnachten en tuin blijft betaalbaar

Foto: SP

Volkstuinders mogen toch overnachten op hun stek. Dat is de uitkomst van een voorstel dat de SP vandaag indiende tijdens de begrotingsbehandeling. Even leek het er op dat het stadsbestuur een einde wilde maken aan het overnachten op de verblijfstuinen. De SP deed nog drie aanvullende voorstellen om de volkstuinen toekomstbestendig te maken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier