h

Nieuws, september 2016

29 september 2016

Gemeente onderzoekt verplichte afname parkeerplaats zonder bezit auto

Foto: commons.wikimedia.org / commons.wikimedia.org

Je gelooft het niet: er zijn woningbouwcorporaties die hun huurders dwingen te betalen voor een parkeerplaats, ook als de huurder geen auto heeft. Op voorstel van de SP gaat de gemeente onderzoeken welke corporaties aan dergelijke zogenaamde koppel-verhuur doen.

Lees verder
26 september 2016

Wij zijn bewoners, geen boekhouders!

Foto: SP

De SP-fractie ontving tientallen bewonersorganisaties tijdens een door de partij georganiseerde bijeenkomst op het stadhuis. Deze week staat de toekomst van de bewonersorganisaties op de agenda van de gemeenteraad. Er staat veel op het spel; wijkkranten, wijkwinkels, bewonersbelangen en buurtactiviteiten. De SP verzamelt de informatie en gaat voorstellen doen om deze ankers in de wijk te behouden, niet alleen op de korte termijn maar ook vanaf 2018 en verder.

Lees verder
25 september 2016

Schroef onaangekondigde inspecties bij gevaarlijke bedrijven op

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Vorige week luidden de Onderzoeksraad van de Veiligheid (OVV) en de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMenV) de noodklok over verschillende inspectiediensten in Nederland. De SP deelt die zorgen en stelt vragen aan het stadsbestuur over onze eigen milieu-inspectiedienst DCMR. Moet bijvoorbeeld het aantal onaangekondigde inspecties niet omhoog?

Lees verder
15 september 2016

Breid plekken nachtopvang per direct uit

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Het groeiend aantal daklozen en buitenslapers baart de SP zorgen. Raadslid Josine Strörmann wil in debat met de wethouder om te zien wat er gedaan kan worden om dit aantal te verminderen. Maar de belangrijkste eis voor de korte termijn is om het aantal plekken in de nachtopvang per direct uit te breiden.

Lees verder
9 september 2016

Kritische blik op privacy ouderbijdrage

Foto: Nynke Vissia
De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de nieuwe inkomensafhankelijke ouderbijdrage voor de Rotterdamse Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Ouders moeten sinds 1 september inkomensgegevens overdragen aan VVE-bedrijven die vervolgens de hoogte van de bijdrage vaststellen. Er waren twijfels over de bescherming van de inkomensgegevens bij de VVE-bedrijven die de gegevens moesten verwerken.Lees verder
6 september 2016

Help vluchtelingen thuiskomen in Rotterdam

Foto: Ineke Palm/SP

Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen ondersteunt diverse projecten en initiatieven die ervoor moeten zorgen dat vluchtelingen en statushouders zich snel thuis voelen in onze stad. Misschien zit er een project tussen waaraan u uw steentje wil bijdragen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier