h

Nieuws, februari 2016

26 februari 2016

Rotterdam verdient transparant taxi-keurmerk

Wie controleert de keurmerken? Dat is wat de Rotterdamse SP de vraag als het gaat om het taxikeurmerk. Het keurmerk is verplicht door de gemeente om met je taxi ritjes uit te voeren op Rotterdams grondgebied. Het toezicht op de inhoud van het keurmerk ontbreekt echter. Dat moet anders.

Lees verder
26 februari 2016

Buurten in Crooswijk

De Rotterdamse SP-fractie ging op stap in het welbekende Crooswijk. De buurt waar de SP samen met bewoners veel actie hebben gevoerd  tegen de sloop van hun buurt. Samen met Menno Janssen, actievoerder van het eerste uur in Crooswijk, nu in gebiedscommisie voor de SP. De SP´ers gingen buurten bij Bewonersgroep Slachthuisterrein in Aafje Hoppesteyn, buurtinitiatieven Play´s 2 B (plan voor Schuttersveld) en Croos aan de Execercitiestraat.

Lees verder
25 februari 2016

Laat huurders niet opdraaien voor verkrotte koophuizen op Zuid

SP-Tweedekamerlid Farshad Bashir heeft Kamervragen gesteld over de aanpak van verkrotte koopwoningen in Rotterdam-Zuid. Over de kosten van de aanpak is ruzie ontstaan. De SP wil niet dat deze worden verhaald op de woningcorporaties en haar huurders.

Lees verder
23 februari 2016

'Het bureau van Marco Pastors mag wel weg'

Als het aan de SP ligt komt er een referendum over de voorgestelde afbraak van 20.000 betaalbare woningen in Rotterdam. Lees via onderstaande link het interview met raadslid Querien Velter over de Woonvisie, het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) en de rol van de corporaties. 

Lees verder
18 februari 2016

SP´ers Schol en Van Dijk terug in de raad

SP'er Sun van Dijk is terug van zwangerschapsverlof en ze gaat weer met goede moed aan de slag in de gemeenteraad en daarbuiten.  Haar vervanger destijds, Pieter Schol, blijft nog wat langer in de raad en werd opnieuw geïnstalleerd. Hij zal SP-raadslid Josine Strörmann enkele maanden vervangen.

Lees verder
16 februari 2016

Wijkprofiel 2016: Tweedeling groeit

Foto: SP

Vandaag publiceerde het college van B&W het 'Wijkprofiel 2016”. Deze tweejaarlijkse monitor laat zien dat de sociale problemen van veel Rotterdammers de laatste jaren groter werden. De sociale index over de hele stad blijft weliswaar gelijk, maar het objectieve deel van die index daalt van 100 naar 96. Dit komt vooral door de grote toename van het aantal Rotterdammers met een laag inkomen en de groei van het aantal mensen dat rond moet komen van een bijstandsuitkering. Bovendien blijkt uit de monitor dat de sociale verschillen tussen rijke en arme wijken toegenomen zijn. De tweedeling in de stad groeit.

Lees verder

Pagina's

U bent hier