h

Nieuws, mei 2015

31 mei 2015

Actiedag Red de Zorg

Foto: SP
De volkspetitie voor de zorg loopt storm, al 300.000 mensen tekenden de petitie. Ook in Rotterdam is de FNV, 'wij zijn de thuiszorg Rotterdam' en de SP hard aan het werk om handtekeningen op te halen. Inmiddels zijn er duizenden handtekeningen opgehaald.

Lees verder
31 mei 2015

SP steunt metaalwerkers

Foto: SP
Vrijdag 29 mei kwamen in Rotterdam stakende medewerkers uit de metaalsector bijeen. Zij voeren actie voor een beter loon en tegen het verslechteren van de arbeidsvoorwaarden, zoals de speciale regelingen voor mensen van 55 jaar en ouder. De SP was aanwezig bij de actie om de stakers een hart onder de riem te steken.
 

Lees verder
29 mei 2015

MKB en ZZP'ers niet de dupe milieuzone

Het Rotterdamse MKB en de ZZP'ers zullen niet de dupe worden van de invoering van een uitgebreidere milieuzone. Op verzoek van de SP werkt de wethouder een voorstel uit om naast de bestaande sloop-/inruilregeling een renteloze lening te verstrekken aan MKB'ers en ZZP'ers die moeite hebben met het vervangen van hun bedrijfsbus.

Lees verder
28 mei 2015

Honden mogen los, meer opvang voor wilde dieren

Foto: Querien Velter

De gemeenteraad heeft twee aanvullingen van de SP op de nota dierenwelzijn aangenomen. Het gaat om een pilot om honden op meer plaatsen los te kunnen laten lopen en meer geld voor de opvang van vogels en andere wilde dieren in de regio.

Lees verder
27 mei 2015

SP wil duidelijkheid over uitbreiding luchthaven

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

De Rotterdamse luchthaven heeft de minister gevraagd om een nieuw luchtvaartbesluit te nemen om te kunnen uitbreiden. Daar waar de raadsleden van Lansingerland goed op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rondom de luchthaven, is het in Rotterdam stil op dit punt. SP-raadslid Tom Weerdemeester wil duidelijkheid en vraagt een helder tijdspad wanneer over welke aspecten van de uitbreiding wordt beslist en hoe de omwonenden worden betrokken.

Lees verder
27 mei 2015

SP helpt zieken en gehandicapten met laag inkomen

Het blijft onverteerbaar voor de SP dat we in Rotterdam zo'n slecht armoedebeleid hebben, en zelfs bezuinigen op de hulp aan kwetsbare Rotterdammers. Geen langdurigheidstoeslag meer, geen volledige kwijtschelding van de afvalstoffenheffing, het zorgt voor nog meer problemen voor mensen die al genoeg ellende op hun bordje hebben.

Lees verder

Pagina's

U bent hier