h

Nieuws, november 2014

28 november 2014

Wielewaalers wijken niet!

Maandagavond was het druk op de bewonersbijeenkomst in de Wielewaal. Ondanks eerdere gesprekken tussen de initiatiefnemers van het alternatieve plan voor de wijk 'Van en Voor de Wielewaalers' en Woonstad, ging de corporatie afgelopen weken onverminderd door met hun eigen planning. Bewoners werden opgeschrikt door de aankondiging voor een verhuurstop per 1 januari 2015. Wat de SP betreft gaat deze verhuurstop van tafel tot dat de plannen voor de wijk, in samenspraak én met goedkeuring van de bewoners, concreet zijn. Beide partijen willen er nu voor het eind van het jaar uit zijn.

Lees verder
27 november 2014

Een Participatiewet zonder compassie

Bij de vaststelling van de Participatiewet in de raad dient de SP-fractie vele voorstellen in om op een socialere manier mensen met of zonder arbeidshandicap aan de slag te laten gaan. In 2015 gaat de wet van kracht.

Lees verder
27 november 2014

Onderzoek wantoestanden Wereldmuseum

Vandaag hield de gemeenteraad een spoeddebat over de problemen bij het Wereldmuseum. Al maanden is er geen raad van toezicht meer bij het museum. Heel duidelijk werd dat wethouder Visser (D66) nog altijd achter de feiten aanwaggelt aldus SP-raadslid Sun van Dijk. Dankzij een motie van de SP, PvdD, PvdA en GroenLinks komt er nu een onderzoek van de Rekenkamer naar de rol van de gemeente bij het Wereldmuseum.

Lees verder
27 november 2014

Nieuwe SP’ers: strijdbaar en vol enthousiasme!

Op dinsdag 18 november was het weer tijd voor de SP Rotterdam om alle mensen die het afgelopen jaar lid zijn geworden te verwelkomen. Op de drukbezochte avond werd er kort verteld waar de afdeling zich allemaal mee bezig houdt.

Lees verder
24 november 2014

Problemen met woningen in Schiebroek-Zuid

De SP heeft verschillende klachten ontvangen van bewoners uit Schiebroek-Zuid over de kwaliteit van de huurwoningen. Daarom ging een groep SP-ers zondagmiddag de wijk in om aan te bellen bij bewoners van twee portiekflats in de wijk. SP-woordvoerder Piet Koole: ‘Er is de afgelopen jaren weinig onderhoud gepleegd door de woningbouwcorporatie. En er is aangekondigd dat ze dat de komende jaren ook niet gaan doen. Daarom hebben we de bewoners gevraagd naar hun ervaringen en die waren niet erg positief.’

Lees verder
20 november 2014

Geen wapengekletter op Rotterdams grondgebied

Donderdag 20 november opende minister Hennis de internationale wapenbeurs in Ahoy. Deze beurs werd georganiseerd door NIDV, de lobbyclub van de wapenindustrie.  De SP vindt het onbegrijpelijk dat zo'n beurs mogelijk is op Rotterdams grondgebied.

Lees verder

Pagina's

U bent hier