h

Nieuws, oktober 2014

30 oktober 2014

SP, VVD en PvdA op de bres voor zwembad Schuttersveld

De fracties van SP, VVD en PvdA gaan zich gezamenlijk inzetten om Zwembad Schuttersveld in Crooswijk open te houden. Het college is voornemens te bezuinigen op recreatie, de sluiting van het zwembad Schuttersveld is daar onderdeel van. De partijen dienen een motie in tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad 11 november.

Lees verder
30 oktober 2014

SP-fractie op bezoek bij De Larenkamp

De SP-fractie is afgelopen maandag op bezoek geweest bij het, met sluiting bedreigde, buurtcentrum De Larenkamp.  Dit was op uitnodiging van het actiecomité.

Lees verder
29 oktober 2014

SP: Energiefonds voor energiezuiniger Rotterdam

De SP gaat bij de begroting voor 2015 een voorstel doen om een energiefonds in te stellen. Uit dit 'revolving' energiefonds kunnen leningen worden verstrekt aan woningbouwcorporaties om hun voorraad energiezuiniger te maken, in combinatie met de subsidie beschikbaar vanuit het landelijke energieakkoord. Wat de SP betreft moet hier eenmalig een bedrag van 20 miljoen euro beschikbaar voor worden gesteld. SP-raadslid Querien Velter: “De prioriteit en ambitie leggen bij energiebesparing bij woningen zou een win-win-win situatie kunnen opleveren voor de stad: het is beter voor het milieu en de leefomgeving, het verlaagt de woonlasten en levert ook nog eens banen op.”

Lees verder
29 oktober 2014

Open brief over baanzekerheid schoonmakers Europoint

Schoon genoeg!Onlangs kreeg de SP-fractie bezoek van een grote delegatie schoonmakers van Hago, nu nog werkzaam bij Europoint. Nu, vlak voor de verhuizing van de gemeentelijke ambtenaren naar De Rotterdam op 20 november, heeft werkgever Hago nog steeds niet verteld waar de schoonmakers na die datum zullen gaan werken. De schoonmakers zijn erg ongerust en vrezen voor hun baan. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn is geschrokken en heeft daarom een open brief gestuurd naar de directie van Hago en het College van B&W om duidelijkheid te krijgen.

Lees verder
28 oktober 2014

SP: Behoud het Zuiderziekenhuis

Vandaag is de SP samen met een groep bewoners van Tuindorp Vreewijk langs al de gemeenteraadsfracties op het Stadhuis geweest om te pleiten voor het behoud van het Zuiderziekenhuis. In 6 uur tijd hebben 936 verontruste en boze medebewoners van Tuindorp Vreewijk een petitie getekend tegen de sloop van het complex. Bijna alle fracties, op Leefbaar Rotterdam na, hebben aan de bewoners aangeven zich in te zetten om de huidige plannen van tafel te krijgen en de sloopkogel te stoppen. De SP vindt de actie van de bewoners een goed initiatief en steunt de bewoners van harte.

Lees verder
25 oktober 2014

Fracties SP en Nida presenteren: Het grote racismedebat

Van de roep om ‘minder minder Marokkanen’ tot het virulente racisme op social media. Van het Polenmeldpunt tot arbeidsdiscriminatie: het huidige klimaat in Nederland is er een waar diversiteit vooral wordt gezien als probleem in plaats van als verrijking. Ook in Rotterdam. Om die trend tegen te gaan, hielden de Rotterdamse gemeenteraadsfracties van SP en Nida op 23 oktober het Grote Racismedebat op de Erasmusuniversiteit Rotterdam.

Lees verder

Pagina's

U bent hier