h

Nieuws, juli 2014

29 juli 2014

10.000+ mensen demonstreren voor mensenrechten in Gaza

Afgelopen zondag organiseerden de Rotterdamse SP samen met NIDA, Youth for Palestine, Een Ander Joods geluid, GroenLinks Rotterdam, Abvakabo werkgroep Palestina, SPIOR en een groot aantal andere maatschappelijke organisaties een massaal protest tegen de aanvallen op Gaza. Ruim 10.000 mensen kwamen bijeen op het Schouwburgplein om samen door Rotterdam te lopen en luid van zich te laten horen tegen het wapengeweld dat de Palestijnen wordt aangedaan door Israël.

Lees verder
16 juli 2014

Haal Rotterdammers echt uit de crisis!

'Rotterdam als eerste uit de crisis' dat was de grootste belofte van de grootste coalitiepartij Leefbaar Rotterdam. De armoede en de schulden van de Rotterdammers groeien gestaag en de Rotterdamse voedselbank is met 7500 klanten de grootste van het land. Maar wat doet dit college van D66, CDA en Leefbaar om de Rotterdammers echt uit de crisis te helpen? Eigenlijk niks.

Lees verder
16 juli 2014

SP regelt steun voor bouwspeeltuin De Maeterlinck

De Maeterlinck is een bijzondere speeltuin vanwege de bouwactiviteiten voor kinderen. De Maeterlinck is daarom verplicht om professioneel toezicht te hebben om de veiligheid van de spelende kinderen te kunnen garanderen. Ondanks speeltuinen geen geld meer krijgen voor  professionals moet hier een uitzondering worden gemaakt vindt de SP.

Lees verder
16 juli 2014

SP: Stuur ambtenaren niet zomaar de laan uit

Bij de behandeling van de kaderbrief in de gemeenteraad heeft de SP zich ingezet om te voorkomen dat het college overgaat tot het verder snijden in het gemeentelijk apparaat zonder daar eerst goed over nagedacht te hebben. De SP heeft daarvoor een motie ingediend en die is aangenomen in de raadsvergadering.

Lees verder
16 juli 2014

SP moties voor kinderen in speciaal onderwijs aangenomen

Vandaag werd tijdens de laatste raadsvergadering voor de zomer twee moties van de SP aangenomen. In beide gevallen ging het om voorstellen om de zorg voor kinderen in het speciaal onderwijs te garanderen. De maaltijdvoorziening ter ondersteuning van de medicatie en de ondersteunende zorg die het pedologisch instituut op de scholen biedt zijn gered door de voorstellen van de SP.

Lees verder
15 juli 2014

SP: Houd héél Rotterdam schoon en heel!

De SP maakte zich vandaag bij het behandelen van de kaderbrief 2014 hard voor het schoon en heel houden van de stad. Het college is van plan 10 miljoen extra te bezuinigen op fysiek beheer. De SP acht het onmogelijk dat met deze bezuinigingen het schoon en heel niveau van de buitenruimte in alle wijken van Rotterdam op peil blijft.

Lees verder

Pagina's

U bent hier