h

Nieuws, juni 2014

26 juni 2014

Bewoners moeten betrokken worden bij laatste Stadsinitiatief

Bewoners van het Noordereiland hebben aan de bel getrokken omdat ze zich zorgen maken over de gevolgen voor hun wijk als een van de finalisten van het Stadsinitiatief (De Hef) de buit binnenhaalt. De SP-fractie pleit ervoor dat als de herbestemming van de Hef op het Noordereiland als winnaar uit de bus komt de betrokken bewoners worden betrokken bij een eerlijke inspraakprocedure door de gemeente.

Lees verder
23 juni 2014

Armoede: eigen schuld versus vette pech

Er zijn nogal wat Rotterdammers die het financieel niet makkelijk hebben. Natuurlijk de mensen met een uitkering, maar zeker ook de stoet mensen in de flexibele schil, de postbodes, thuiszorgmedewerkers en callcentermedewerkers. Helaas zijn ook de Rotterdamse oudjes niet de rijksten; een flink aantal heeft slechts een aanvulling tot bijstandsniveau op de onvolledige AOW. Dat is dan omdat ze niet genoeg jaren in Nederland wonen om volledige AOW te hebben. En last but not least de mensen die iets mankeren en daarom een jonggehandicapten uitkering van 1100 schoon in de maand of een WIA uitkering hebben.

Lees verder
16 juni 2014

SP wil protocol bij sluiting van school

Afgelopen donderdag zijn de ouders en verzorgers van basisschool De Driehoek in Delfshaven geïnformeerd dat de school van hun kinderen per 1 augustus zal sluiten. Tot voor kort was er nog sprake van een verhuizing. De SP-fractie vindt dit zeer zorgwekkend en vraagt hiervoor aandacht in de gemeenteraad.

Lees verder
5 juni 2014

SP: Behoud tramlijn 20

In het kader van bezuinigingen zou tramlijn 20 niet langer in de daluren rijden. De directe tramverbinding tussen de wijken aan de zuidzijde van Ijsselmonde alsook het Maasstadziekenhuis met  het centrum van de stad ging verdwijnen. Veel met name oudere bewoners maken van deze directe tramverbinding buiten de spitsuren gebruik en zouden gedupeerd worden door deze bezuinigingsmaatregel.

Lees verder
2 juni 2014

Doelgroepenbeleid en etnische registratie is zinloos en discriminerend

Volgens een uitgebreid meerjarig onderzoek naar 680 Rotterdamse jongeren van het programma Politie en Wetenschap blijkt het dat er geen relatie is tussen etniciteit en criminaliteit. Het nieuwe college lijkt daarentegen in haar coalitieakkoord aan te sturen op de (her-)introductie van doelgroepenbeleid als de ‘Antilianen- en Marokkanenaanpak’ en etnische registratie.

Lees verder

U bent hier