h

Nieuws, februari 2014

28 februari 2014

Bijstandsgerechten voor iedereen

Vandaag ging raadskandidaat Sun Yoon van Dijk in gesprek met Merlien Welzijn van Bijstandsgerechten.nl. Deze site is een Rotterdams initiatief en is dè marktplaats voor de uitwisseling van (bespaar)tips en gerechten. Op deze site staan heerlijke recepten voor gezonde en voedzame gerechten die voor iedereen betaalbaar zijn.

Lees verder
27 februari 2014

Leo de Kleijn: “SP staat voor kleinere corporaties, dichterbij de huurders”

Leo de Kleijn, lijsttrekker voor de SP Rotterdam, was op 26 februari uitgenodigd om te spreken bij het Havensteder-debat over huisvesting. De Kleijn maakte duidelijk dat de SP dé partij voor huurders is: de huurverhoging moet van tafel en er moeten meer sociale huurwoningen komen.

Lees verder
27 februari 2014

BuurtOpStand in Alexander

De SP-fractie en kandidaten voor de raad en gebiedscommissies bezoeken verschillende mooie en nuttige bewonersinitiatieven in Rotterdam. Met deze BuurtOpStand toer willen de SP'ers zien wat er goed gaat en waar de gemeente ondersteuning moet bieden aan bewoners. Deze week op bezoek in Prins Alexander bij Stichting Kruidenbuurt en Stichting Maker en Doeners.

Lees verder
26 februari 2014

Aafje stopt met robotzorg na verzet ouderen

Aafje stopt met het duozorg en robotstofzuigers. De opstand van ouderen heeft geholpen. Het werken met schoonmaakploegen en robotstofzuigers – door de SP en Abvakabo ook wel 'robotzorg' genoemd –  is van de baan. Dat is een succes in de strijd voor behoud van goede zorg en laat zien dat ouderen niet over zich heen hoeven laten lopen.

Lees verder
26 februari 2014

Weg met de 'zoek-het-zelf-maar-uit' wet

Gehandicapten in Rotterdam zijn bang voor de gevolgen van de bezuinigingen in zorg en het overhevelen van verantwoordelijkheden naar de gemeente. Ze vrezen dat ze straks te weinig geld voor een huurwoning hebben en dat ze nauwelijks meer zorg zullen krijgen. Ook zijn ze bang in de bijstand te belanden of afhankelijk te worden van anderen. Dit werd duidelijk tijdens een debat afgelopen maandag over gehandicaptenzorg in het Brouwershuys in Rotterdam Noord. 

Lees verder
26 februari 2014

Echt Schoon!

Gistermiddag waren de schoonmakers, georganiseerd in vakbond FNV, op Rotterdam CS met hun actie 'écht schoon'. Met deze actie vragen ze aandacht voor het feit dat ze te weinig tijd krijgen om hun werk goed te doen. Nederland lijkt daardoor schoon, maar is smerig.

Lees verder

Pagina's

U bent hier