h

Nieuws, mei 2013

28 mei 2013

Steun de hongerstakers! Kom zondag 2 juni naar de wake

Zondag 2 juni vindt de maandelijkse wake bij detentiecentrum Rotterdam plaats. Kom ook en steun de hongerstakers! De wake wordt georganiseerd door Welkom Onthaal, een samenwerkingsverband van Mara, KSA/GCW en de SP Rotterdam. De wake is van 19 tot 20 uur bij het detentiecentrum Rotterdam Airport op de Portelabaan, te bereiken met bus 33.

Lees verder
28 mei 2013

Huurverhoging: ‘Verbaasd dat de pleuris niet uitbreekt!’

Maandagavond kwamen huurders uit Rotterdam Noord samen op de openbare avond: huur niet te duur! De SP Rotterdam organiseerde in samenwerking met de Woonbond en de SP Tweede Kamerfractie deze bijeenkomst om huurders te informeren over de gevolgen van het landelijke woonakkoord en wat Rotterdamse huurders samen kunnen doen om dit te dwarsbomen.

Lees verder
27 mei 2013

Denken over links op 13 juni - Europa: waarheen, waarvoor?

Onder het motto ‘denken over links’ biedt de SP Rotterdam in haar nieuwe onderkomen aan de Gaffelstraat een podium voor inspirerende sprekers over diverse thema’s als samenleven in de stad, actief burgerschap, economie en Europa. Een maandelijkse lezingenserie waarin het denken over hedendaagse sociale vraagstukken wordt geprikkeld en gescherpt. Het thema voor de maand juni is: Europa: waarheen, waarvoor?

Lees verder
27 mei 2013

Lege winkelstraten voor volle koopdozen

Leegstaande winkels zie je steeds meer in Rotterdam. Nu het eenzame winkeltje op de hoek vrijwel is uitgestorven zijn in de wijken hele winkelstraten aan de beurt. Lange winkellinten zoals Nieuwe Binnenweg – Schiedamseweg, Middellandstraat – Vierambachtstraat, Zwartjanstraat – Noordmolenstraat en Beijerlandselaan – Groene Hilledijk krijgen het moeilijk. Burgemeester en wethouders stellen nu in hun ‘Detailhandelsvisie’ voor om het centrum verder te versterken en winkelstraten in de wijken voor een groot deel te laten afsterven. De SP vindt dit erg zorgelijk.

Lees verder
23 mei 2013

Bijeenkomst Thuiszorg: Wat verandert er allemaal voor u?

Dinsdag 14 mei organiseerde de SP-kerngroep van Prins Alexander een bijeenkomst over de bezuinigingen op de thuiszorg. Deze middag was voornamelijk bedoeld voor gebruikers van de thuiszorg, maar ook voor familieleden en andere geïnteresseerden uit de buurt.

Lees verder
22 mei 2013

ROOD steekt hongerstakers hart onder de riem

Dinsdag 21 mei was ROOD Rotterdam aanwezig bij de demonstratie van Occupy Rotterdam bij het Detentiecentrum bij Rotterdam/ The Hague Airport. Bij deze demonstratie waren meer dan honderd mensen aanwezig, niet alleen uit Rotterdam, maar ook uit Den Haag en Amsterdam!

Lees verder

Pagina's

U bent hier