h

Motie Sp unaniem aangenomen!!

13 mei 2015

Motie Sp unaniem aangenomen!!

Op 12 mei 2015 is de SP-motie 'Hartveilig Wonen ' unaniem door de Brielse Raad aangenomen.

Waren de raadsleden (behalve pvda) vorige maand nog negatief en wilden ze meer weten (.... ), was de stemming deze keer heel positief. De wethouder stelde dan ook voor om de motie aan te nemen, waarna alle partijen volgden.

Wethouder Borgonjen was nu zo enthousiast, dat hij aangaf vooraan te willen staan om een proef te nemen het in te voeren!!!!!!!

Afgelopen maand heb ik gesprekken gevoerd met de wethouder, om toe te lichten, dat er geen duur onderzoeksbureau nodig was om meer erover te weten te komen. Gewoon andere gemeenten en de Hartstichting bellen, helpt je al een heel eind op weg.

Buiten-AED's hoeven niet extreem duur te zijn. Er zijn in gemeente Brielle al veel AED's, die binnen hangen bij artsen; therapeuten; winkels; bedrijven en officiële instanties. Als gemeente Brielle een buitenkast en een verzekering aanbiedt, willen velen waarschijnlijk hun AED buiten hangen.

Brielle is al aangesloten bij een meldingssysteem via 112: Hartveilig Wonen.

Deze stichting heeft ook aangeboden om te onderzoeken, hoe het gaat om een dekkend systeem van AED's op te zetten.

Nu is de beurt aan de burgers! Heb je BHV; EHBO; EHAK (Eerste Hulp aan Kinderen) of heb je een diploma reanimatie, geef je dan op bij HartVeiligWonen.nl.

Je krijgt dan via 112 een sms als één van je buren een hartstilstand heeft! Een ander krijgt dan bericht waar de dichtsbijzijnde AED hangt!

Zie ook:

Reacties

zucht

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier