h

Blog

13 mei 2015

Motie Sp unaniem aangenomen!!

Op 12 mei 2015 is de SP-motie 'Hartveilig Wonen ' unaniem door de Brielse Raad aangenomen.

Waren de raadsleden (behalve pvda) vorige maand nog negatief en wilden ze meer weten (.... ), was de stemming deze keer heel positief. De wethouder stelde dan ook voor om de motie aan te nemen, waarna alle partijen volgden.

Wethouder Borgonjen was nu zo enthousiast, dat hij aangaf vooraan te willen staan om een proef te nemen het in te voeren!!!!!!!

Lees verder
12 februari 2015

Begroten voor beginners

*/
Op de website van de gemeente vindt u sinds 7 februari een link naar de begrotingswijzer. Een site waarop inwoners de begroting van de gemeente Brielle kunnen inzien en mee kunnen denken over bezuinigingsmogelijkheden en onmogelijkheden.

Lees verder
25 november 2014

Zelf betalen 'Begrotingsdiner' weggehoond

11 november diende de SP een motie in om de raadsleden zelf te laten betalen voor het 'Begrotingsdiner'.

Ieder jaar wordt op kosten van de Briellenaren een diner gegeven voor de raadsleden en het college met aanhang.

Er was net besloten, dat er enorm bezuinigd moet worden. SP-Brielle vindt dat ook op het diner bezuinigd kan worden. Wij vonden het een goed voorbeeld om dan het uitgespaarde geld aan de voedselbank te schenken!

Lees verder
12 november 2014

Niet unaniem: SP stemt tegen programmabegroting

Gisteren is in de raad van Brielle de programmabegroting 2015-2018 vastgesteld. De SP stemde tegen deze begroting. Die tegenstem kunnen wij goed onderbouwen. Het is niet zo dat de SP per definitie tegen de begroting wil stemmen. Al jaren geeft de SP aan dat de programmabegroting niet onze begroting is. Dat er elk jaar weer veel vage activiteiten worden omschreven en dat de doelstellingen die het college zichzelf stelt daardoor magertjes ingevuld worden.

Lees verder
30 oktober 2014

Onbehoorlijk gedrag deel 2

Ondersteboven was ik gisteravond van de inbreng van het CDA. Zij verweet de SP te laat te zijn met moties en amendementen, en wisten nu niet of ze mee konden gaan en dat lag aan de SP. En zo komt er een vervolg op mijn eerdere blog op deze site.

Lees verder
10 oktober 2014

onbehoorlijk gedrag

Onbehoorlijk gedrag

Lees verder
30 september 2014

volkstuinen lijken toch discussiepunt te worden

Vandaag zou in de commissie van BZM het amendement dat de SP eerder indiende, besproken worden. Een amendement dat het college oproept om de volkstuinen aan te merken als diendend het algemeen belang, zodat de volkstuinen niet onder de wet markt en overheid komen te vallen. Vanavond bleek dat het college met nieuwe informatie komt en wethouder Schoon vroeg dan ook het stuk van de agenda te halen.

Lees verder

U bent hier