h

Nieuws, maart 2009

26 maart 2009

Onderzoek: klachten Nesselanders terecht

De SP-fractie stelde 16 oktober 2008 schriftelijke vragen over de hoge stookkosten van een grote groep bewoners van Tuinstad-Zuid in Nesselande. Naar aanleiding van de raadsvragen heeft de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting (dS+V) een onderzoek verricht. In de antwoorden wordt gesteld dat de klachten van de bewoners terecht zijn en dat woningcorporatie Woonbron de klachten serieus moet nemen. De uitkomsten van het onderzoek van dS+V worden onder de aandacht gebracht van de woningcorporatie.

Lees verder
26 maart 2009

Fietsen voor vrede

Op zaterdag 28 maart doet The Peace Cycle Nederland aan, onderweg van Londen naar Brussel. The Peace Cycle is een jaarlijkse fietstour om aandacht te vragen voor de problemen waarmee de Palestijnen te maken hebben. Om 11.45 uur komt de stoet langs aan de achterkant van het Centraal Station in Rotterdam. Het staat iedereen vrij om onderweg aan te sluiten bij de groep en een langer of korter stuk mee te fietsen.

Lees verder
25 maart 2009

Laat ex-gedetineerden niet in de kou staan

Ex-gedetineerden raken in de knel door elkaar tegensprekende regels over het verkrijgen van een urgentieverklaring voor een woning. SP-raadslid Josine Strörmann zal morgen tijdens de raadsvergadering de wethouder vragen dit onderwerp te bespreken, zodat het probleem kan worden opgelost.

Lees verder
25 maart 2009

SP'ers roepen op voor demonstratie 'Red de Postbode'

Door de liberalisering van de postmarkt, worden de arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers steeds slechter. De SP vindt het een slechte zaak dat de grote winsten voor de postbedrijven worden verdiend over de ruggen van de bezorgers en roept iedereen op om 28 maart om 12.00 uur naar het Domplein in Utrecht te komen. Rotterdamse SP'ers flyeren deze oproep bij het postsorteerbedrijf bij Terbregge.

Lees verder
25 maart 2009

Waarom Nederland minder Brussel wil

Europese samenwerking heeft Nederland vrede en welvaart gebracht. Dus waarom voert de SP dan straks campagne voor de Europese verkiezingen onder de slogan 'Nederland wil minder Brussel'? Lijsttrekker Dennis de Jong was te gast bij de Rotterdamse kaderklas dit weekend om zijn licht te laten schijnen over bemoeizucht, neo-liberalisme, gebrek aan democratie en geldverspilling.

Lees verder
23 maart 2009

SP doet de Buurt Check-Up

Op 31 maart nodigt de SP bewoners en buurtorganisaties in Kralingen-Crooswijk uit om bij te praten; de ‘Buurt Check-Up’. Is uw buurt goedgekeurd? Wat hapert er?

Lees verder

Pagina's

U bent hier