h

Fietsen voor vrede

26 maart 2009

Fietsen voor vrede

Op zaterdag 28 maart doet The Peace Cycle Nederland aan, onderweg van Londen naar Brussel. The Peace Cycle is een jaarlijkse fietstour om aandacht te vragen voor de problemen waarmee de Palestijnen te maken hebben. Om 11.45 uur komt de stoet langs aan de achterkant van het Centraal Station in Rotterdam. Het staat iedereen vrij om onderweg aan te sluiten bij de groep en een langer of korter stuk mee te fietsen.

logo Peace CycleDe SP-Rotterdam ondersteunt The Peace Cycle. Woordvoerder Ineke Palm: “Het is goed als er blijvend aandacht is voor de moeilijke situatie waarin de Palestijnen zitten. Op het vertrekpunt, maar ook op de pauzeplaatsen staat het mensen vrij zich aan te sluiten bij de groep en ik hoop dus ook dat velen dat zullen doen.”

Mensen die willen meefietsen tot Brussel en in Antwerpen moeten overnachten, kunnen zich opgeven via het contactformulier op www.palestina-komitee.nl. Daar zijn ook de volledige route en de overige aankomsttijden te vinden.

De SP-Rotterdam is initiatiefnemer van 'Rotterdam voor Gaza', een samenwerkingsverband van politieke partijen, Cordaid, Novib, Palestijnse, Joodse en religieuze organisaties. Het platform heeft als doel de problemen van de Palestijnen met name de Gazanen onder de aandacht te krijgen en kleinschalige hulpprojecten te organiseren.

www.palestina-komitee.nl
www.thepeacecycle.com

U bent hier