h

Nieuws, januari 2009

30 januari 2009

Bureaucratie maakt inburgeren te duur

In de Nova-uitzending van 29 januari j.l. was te zien hoe de kosten voor een geheel inburgeringstraject in Amsterdam de spuigaten uitlopen. Daar waar in Haarlem een traject zo'n 5000 euro per inburgeraar kost, betaalt de Amsterdammer voor eenzelfde traject 12.000 euro. Het verschil zou hem zitten in de wervingskosten en de toeleiding van de inburgeraar naar de cursus. Omdat Rotterdam met dezelfde bureaucratie kampt vraagt SP-raadslid Josine Strörmann de wethouder de kosten eens precies op een rij te zetten.

Lees verder
30 januari 2009

Niet werken zonder loon!

29 januari 2009 stelde de Rotterdamse raad de re-integratieverordening vast. Een verordening is een soort wet van de gemeente. Hierin is geregeld hoe mensen met een uitkering weer aan werk kunnen komen: wat de gemeente voor de werkloze kan doen en wat de werkloze zelf moet doen om weer aan de slag te gaan. In deze verordening staat dat de gemeente een werkloze kan dwingen te gaan werken zonder salaris als zogenaamde 'participatiebaan'. Reden voor de SP om tegen de verordening te stemmen.

Lees verder
30 januari 2009

Buurten in Rozenburg: "R'dam is Rozenburgers door de strot geduwd"

Afgelopen maandag ging de SP-fractie buurten in Rozenburg, de toekomstige deelgemeente van Rotterdam in 2010. De vraag was: Waarom moet Rozenburg bij Rotterdam horen, is dat beter voor Rozenburg? Gaat het dan zo slecht in Rozenburg en willen de Rozenburgers wel bij Rotterdam horen?

Lees verder
29 januari 2009

Waar blijven de eerste palen?

De SP verbaast zich over de kloof tussen het aantal nieuwbouwwoningen waarvoor in Rotterdam de eerste paal geslagen wordt, en het aantal woningen dat enkele jaren later daadwerkelijk opgeleverd wordt. SP-raadslid Leo de Kleijn wil van de wethouder weten wat die gaat doen om het dreigend tekort aan woningen op te lossen.

Lees verder
28 januari 2009

Verhitte debatten en vrolijke primeur tijdens ledenvergadering

Tijdens een ledenvergadering op zondag 25 januari heeft de afdeling Rotterdam een paar belangrijke besluiten genomen. Vooral de discussie over deelname aan de deelraadsverkiezingen leidde tot verhitte debatten. Maar het was ook de vergadering waar de eerste speech van de beoogd
SP-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, Rotterdams bestuurslid Dennis de Jong, te horen was.

Lees verder
28 januari 2009

Een beter Europa begint in Rotterdam

Tijdens de ledenvergadering van de SP-afdeling Rotterdam op 25 januari 2009 sprak Dennis de Jong de leden toe. Dennis is bestuurslid van de afdeling en beoogd lijsttrekker voor de Europese verkiezingen op 4 juni 2009. Hieronder de tekst van zijn toespraak.

Lees verder

Pagina's

U bent hier