h

1 mei-festival op het Heemraadsplein

27 april 2008

1 mei-festival op het Heemraadsplein

Op donderdag 1 mei, Dag van de Arbeid én Hemelvaartsdag, organiseert de SP een groot festival in Rotterdam. De centrale boodschap: de solidariteit terug in de stad! Naast muziek en theater zijn er op het festival veel gesprekken over werk en armoede, jongeren en ouderen met onder andere SP-Kamerlid Sadet Karabulut. Bezoekers hebben de mogelijkheid direct bij te dragen aan de solidariteit in de stad: het festival zal onder andere een mega-actiekaart versturen naar de postbodes die actie voeren tegen de liberalisering van de postsector.

De Rotterdamse SP-gemeenteraadsleden gaan in gesprek met postbodes en schoonmakers die fatsoenlijke lonen en arbeidsvoorwaarden willen, met jongerenwerkers en ervaringsdeskundige jongeren die worden weggepest uit de stad, en met ouderen die verstoken blijven van thuiszorg. Carrie interviewt SP-Kamerlid Sadet Karabulut over de armoede in Nederland en hoe we die aanpakken, over Balkenende 4 en waarom na het zuur niet het zoet komt.

Neco Novellas, Maghreb Mania, Solooh & Barkey en de WoordDansers, de Stadsdichters van Rotterdam, treden op. Er is improvisatietheater van de Rotterdamse theatersportgroep de Buren van Marlies. Voor kinderen zijn er circusworkshops, een draaimolen, suikerspinnen en nog veel meer.

Het festival vindt van 13 tot 17 uur plaats op het Heemraadsplein in Rotterdam-West. Na afloop is er vanaf 17.30 een afterparty in de White Elephant aan de West-Kruiskade. Het is de vierde keer op een rij dat de SP de Dag van de Arbeid in Rotterdam viert. Meer over het programma is te vinden op www.1meifestival.nl.

U bent hier