h

1 mei-festival op het Heemraadsplein

8 april 2008

1 mei-festival op het Heemraadsplein

Op donderdag 1 mei, Dag van de Arbeid én Hemelvaartsdag, organiseert de SP van 13 tot 17 uur een groot festival op het Heemraadsplein in het hart van Rotterdam-West. Een festival met een boodschap: de solidariteit terug in de stad!

Met muziek van onder andere Neco Novellas, Maghreb Mania, de WoordDansers en Solooh & Barkey. Met discussies en gesprekken met Tweede-Kamerlid Sadet Karabulut, de SP-gemeenteraadsleden en vooral met gewone Rotterdammers. Carrie presenteert het festival, er is Theatersport en een kinderprogramma. Meer over het programma is te vinden op www.1meifestival.nl.

‘We willen ons niet afzijdig houden of laten uitspelen’, stelt de flyer voor het festival die de partij in de omliggende wijken verspreidt. ‘Rotterdammers hebben samen dezelfde problemen én dezelfde dromen. Daarom organiseren we op 1 mei samen één festival. Om elkaar te zien, samen te feesten en te praten over wat er aan de hand is in Rotterdam en Nederland. En over wat we kunnen doen aan het gebrek aan kansen voor jongeren, armoede en werkloosheid, en de afbraak van zorg en voorzieningen voor ouderen.’

In 2005 organiseerde de SP ook een festival op de Dag van de Arbeid, toen op het Grotekerkplein. In 2006 en 2007 waren er kleinere bijeenkomsten in Rotown en het Doelencafé. 1 Mei is nog geen vrije dag voor iedereen, maar dat de dag nu tegelijkertijd met Hemelvaartsdag valt geeft de SP de kans opnieuw een groot festival in Rotterdam te organiseren.

Kijk snel op www.1meifestival.nl voor het programma
Download de flyer (PDF)

U bent hier