h

SP: 'Behoud betaalbare treinverbinding Rotterdam-Brussel'

8 mei 2007

SP: 'Behoud betaalbare treinverbinding Rotterdam-Brussel'

SP-Kamerlid Emile Roemer deed vandaag per trein Rotterdam aan met een petitie voor het behoud van de Beneluxtrein. Theo Cornelissen ondertekende namens Rotterdam de petitie. Roemer bezoekt vandaag ook Amsterdam, Den Haag, Dordrecht en Roosendaal om actie te voeren tegen het verdwijnen van de betaalbare treinverbinding naar België.

Theo Cornelissen ondertekent de petitie

De toekomst van de Beneluxtrein tussen Amsterdam, Rotterdam en Brussel hangt aan een zijden draadje: met de komst van de HogeSnelheidLijn in december dreigt de betaalbare Beneluxtrein opgeheven te worden. De trein verbindt al 50 jaar lang Nederland en België op een snelle manier. Voor deze laagdrempelige verbinding tussen beide landen en grote steden binnen Nederland hoeft niet gereserveerd te worden en toeslagen zijn er niet. De nieuwe HSL zal wél met een reserveringssysteem werken en het ziet er naar uit dat de tarieven fors hoger zullen zijn. Bovendien zal de HSL de steden Den Haag, Dordrecht en Roosendaal niet meer aandoen.

In verschillende steden ondertekenen wethouders en raadsleden de petitie, die uiteindelijk aan de NS en de minister van Verkeer en Waterstaat aangeboden wordt. Ook reizigers kunnen tekenen voor het behoud van de trein. Rotterdams verkeerswethouder Jeannette Baljeu (VVD) liet helaas weten de zorgen van de SP over het verdwijnen van de internationale trein niet te delen.

Bij de Beneluxtrein

Teken ook voor het behoud van de Beneluxtrein op www.sp.nl

U bent hier