h

Nieuws, februari 2007

28 februari 2007

Asbestschip: veiligheid moet voorop staan!

De komst van het asbestschip de Otapan heeft tot veel beroering geleid in Oud Charlois, Heijplaat en de Wielewaal. De asbest wordt in opdracht van het ministerie van VROM verwijderd bij scheepsreparatiebedrijf Balck, in de Waalhaven aan pier 2. De SP heeft de afgelopen zes jaar steeds gezegd dat de Otapan op een veilige, en voor de werknemers die dat moeten uitvoeren, verantwoorde en veilige manier gesloopt moet worden bij een gespecialiseerde sloopwerf..

Lees verder
28 februari 2007

Jan Marijnissen bij ouderinitiatief gemengde school en op campagne in Rotterdam

Jan MarijnissenOp maandag 5 maart bezoekt Jan Marijnissen samen met alle Zuid-Hollandse SP-Kamerleden Rotterdam. Om 12.15 gaat Jan op bezoek op de Arentschool in Jaffa (Rotterdam-Kralingen), waar een ouderinitiatief is gestart om de school gemengder te maken. Vervolgens deelt hij vanaf 14.00 SoeP uit aan de Rotterdammers op het Beursplein bij het WTC en de Koopgoot.

Lees verder
26 februari 2007

Otapan moet gesloopt worden

De SP stelt donderdag tijdens de raadsvergadering vragen over de sanering van het asbestschip Otapan in de Rotterdamse Waalhaven. Zowel de SP landelijk als de afdeling Rotterdam zijn van mening dat het schip zo snel mogelijk gesloopt moet worden. Sterker nog, de SP vindt al enige tijd dat het gesleep met de Otapan moet stoppen.

Lees verder
26 februari 2007

Campagne op alle Rotterdamse markten

Afgelopen zaterdag werd er door de SP volop geflyerd in Rotterdam, ook op de drie stadsmarkten op de Binnenrotte, het Visserijplein en het Afrikaanderplein. De sponsjes en folders vonden gretig aftrek. Hoewel het weer af en toe niet meehielp, was het een geslaagde dag. Mensen waren vooral benieuwd waar ze nu weer voor moesten stemmen. "De Provinciale Staten... wat zijn dat?" Maar de folderende SP'ers kregen ook veel reacties in de trant van: "Ik heb nu één keer SP gestemd en dat ga ik straks weer doen!"

Lees verder
26 februari 2007

SP ook warm onthaald bij moskeeën en koffiehuizen

Ook bij de Rotterdamse moskeeën en koffiehuizen wordt de SP nog altijd warm onthaald. "Het vertrouwen in de SP is onverminderd groot en we worden net zo welkom ontvangen als in november vorig jaar met de Kamerverkiezingen," zegt Ineke Palm, afdelingsvoorzitter van de SP in Rotterdam.

Lees verder
25 februari 2007

Tien afdelingen in actie voor beter openbaar vervoer

Tien afdelingen in Zuid-Holland voerden zaterdag actie voor goed, veilig en betaalbaar openbaar vervoer. In Rotterdam deden onder andere Statenkandidaat Wiel Senden (plaats twee), SP-Kamerlid Ron Abel en Rotterdams fractievoorzitter Theo Cornelissen mee. Behalve voor onder andere gratis openbaar vervoer en snelwegbussen, was er in Rotterdam extra aandacht voor het SP-plan om de metro in het weekend de hele nacht door te laten rijden en ook doordeweeks de dienstregeling 's avonds langer door te laten gaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier