h

Nieuws, september 2006

30 september 2006

Maak ROOD in Rotterdam groot!

ROOD, jong in de SP, gaat weer aan de slag in Rotterdam! Op donderdag 28 september kwamen twintig jonge SP-leden bij elkaar op het SP-partijkantoor aan de Vijverhofstraat. Om meer te weten te komen over ROOD, de SP en de verkiezingscampagne voor de Kamerverkiezingen. En vooral: om plannen te maken om iets voor Rotterdamse jongeren te bereiken!

Lees verder
27 september 2006

Kinderen van minima kunnen weer zwemmen waar ze willen

Rotterdamse ouders met een minimuminkomen kunnen jaarlijks gebruik maken van de 'Toelage voor kinderen' in het kader van de bijzondere bijstand. Deze toelage is bestemd voor zaken als schoolkosten of lidmaatschappen van (sport)verenigingen. Onduidelijkheid bestond over de 'normale klassikale lessen; volgens het college vielen die niet onder de regeling.
Raadslid Josine Strörmann stelde vragen, deed een voorstel en boekte succes!

Lees verder
26 september 2006

SP: Asbestschip moet gesloopt worden

Leo de Kleijn, raadslid voor de SP in Rotterdam, wil harde garantie van wethouder De Boer dat het asbestschip Otapan alleen naar de haven van Rotterdam komt om op een milieuvriendelijke en verantwoorde wijze gesloopt te worden.asbestschip Otapan

Lees verder
25 september 2006

Buurten in het Oude Noorden

Groenteboer aan de ZwartjanstraatOp de Zwartjanstraat spraken we met Mieke Riedijk van de groenteboer Vitamix. Sinds twee jaar mag er buiten bijna niks worden uitgestald. Dat is niet goed voor de omzet. Particuliere huisjesmelkers, maar ook corporaties vragen veel te hoge huren.. Diversiteit verdwijnt en te veel leegstand door Euroknallers. Zij huurden 1,5 jaar voor grof geld een winkelruimte. De verhuurder interesseert het niets dat het daarna weer twee jaar leeg staat, want het geld is binnen. Daarnaast is er een te streng parkeerbeleid voor een woon/winkelstraat als de Zwartjanstraat.
Te weinig opslagruimte is ook een probleem.

Lees verder
22 september 2006

Red de RET! 25 september staking

Maandag 25 september staakt het personeel van de RET. De verkapte verkoop van het RET busbedrijf, waarna het voortaan met Connexxion als “Randstadbus” door het leven gaat, mag niet de eerste stap worden in de afbraak en uitverkoop van de RET.

Lees verder
22 september 2006

Theo Cornelissen: "Sluit UZC en detentieboten nu!"

De SP-fractie in de Rotterdamse gemeenteraad is geschrokken van de conclusies uit het rapport Van Vollenhoven. De SP heeft in de gemeenteraad van Rotterdam vaak aandacht gevraagd voor het welzijn en de veiligheid van de mensen die op Rotterdams grondgebied in ‘vreemdelingenbewaring’ verblijven. Het gaat hier om tientallen families met kinderen in het Uitzetcentrum (UZC) op Rotterdam Airport en de twee detentieboten in de Merwehaven, waar ruim 700 mannen zitten opgesloten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier