h

Nieuws, juli 2006

25 juli 2006

SP: nieuwe wethouders spelen mooi weer

Dinsdag plaatsten SP'ers planten en bloemen op de centrummarkt op de Binnenrotte, om het college een handje te helpen bij het uitvoeren van hun 100-dagenprogramma. De SP hoopt dat als die doelen snel gehaald zijn, de wethouders aan de slag kunnen met de échte problemen in Rotterdam. Marktbezoekers werden gevraagd welke problemen er in hun wijk of omgeving moeten worden aangepakt, en hoe dat het beste kan.

Lees verder
24 juli 2006

Poppodia in het nauw

De Rotterdamse poppodia hebben het financieel steeds moeilijker. Ondanks de kwaliteit en de potentie van de Rotterdamse popsector lijkt het doek te vallen voor de podia. SP-raadslid Josine Strörmann stelt schriftelijke vragen aan het college van B & W over de situatie.

Lees verder
24 juli 2006

100-dagenprogramma college is mooi weer spelen

Het nieuwe Rotterdamse college is hard bezig met het uitvoeren van haar 100-dagenprogramma. Vorige week plaatsten wethouders bloembakken op een aantal pleinen, en werd een fietspad bij de Kruiskade doorgetrokken. De SP is benieuwd wanneer het nieuwe college aan de slag gaat met de échte problemen in Rotterdam. De partij helpt daarom het college bij het uitvoeren van het 100-dagenprogramma, zodat de nieuwe wethouders snel met echt belangrijke zaken aan de slag kunnen.

Lees verder
21 juli 2006

Hinderlijk volgen, mag dat wel?

Leo de Kleijn, SP raadslid in Rotterdam, laat door advocaten uitzoeken of het zogenaamd 'hinderlijk volgen'van overlastgevende jongeren wel een wettelijke basis heeft. Zo niet, dan zal de SP de kwestie in de gemeenteraad aan de orde stellen.

Lees verder
18 juli 2006

SP: uitspraak Klein Trapezium doorbraak in verzet tegen onnodige sloop

Vandaag werd bekend dat bewoners van Klein Trapezium een kort geding hebben gewonnen. Dat betekent dat ze niet in augustus uit hun huizen hoeven, maar er voorlopig mogen blijven wonen in afwachting van het hoger beroep tegen de sloopplannen van het blok.

Lees verder
18 juli 2006

Josine Strörmann: 'Schiet op met die WMO!'

SP-raadslid Josine Strörmann stelt in het ADRD van dinsdag 18 juli, dat de invoering van de nieuwe welzijnswet WMO zorgwekkend langzaam verloopt in Rotterdam. 'Werkelijk alle gemeenten in het land, groot en klein, zijn verder met de invoering van de WMO.'

Lees verder

Pagina's

U bent hier